Skip to Content
Ruimtevaarder van Kommil Foo prijkt bovenaan de Lage Landenlijst

Ruimtevaarder van Kommil Foo prijkt bovenaan de Lage Landenlijst

Ruimtevaarder van Kommil Foo overstijgt Ploegsteert van Het zesde metaal aan de top van de Lage Landenlijst, de zoektocht naar het beste Nederlandstalige lied. De instant-klassieker Zoutelande van BLOF met Geike Arnaert vervolledigt de top drie. De Lage Landenlijst werd, toepasselijk, uitgezonden vanuit Zoutelande. Dit was coproductie van Radio 1 met 3 regionale omroepen uit Nederland: Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland. En in de Roma in Antwerpen vindt vanavond een speciale Lage Landensessie plaats.

De top 10:

  1. Ruimtevaarder van Kommil Foo
  2. Ploegsteert van Het zesde metaal
  3. Zoutelande van BLOF feat. Geike Arnaert
  4. Als ze lacht van Yevgueni
  5. Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List
  6. Het dorp van Wim Sonneveld
  7. Tim van Wim De Craene
  8. Iedereen is van de wereld van The Scene
  9. Mia van Gorki
  10. Twee meisjes van Raymond van het Groenewoud

De volledige lijst kan je hier vinden: https://lagelandenlijst.radio1.be/lijst

 

De Sessie

Als kers op de  taart is er vanavond een Lage Landen Sessie in de Roma. Voor de tweede eer  viert Radio 1 het Nederlandstalige lied dus ook live met artiesten Tourist LeMC, Ertebrekers, Roosbeef, Yevgueni, Rick de Leeuw, Stijn Meuris en Brihang, die eigen en andermans klassiekers zingen. De beste teksten in onze eigen taal.

 

De Lage Landenlijst werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland, gecoördineerd door het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos