Radio 1 zet de mobiele luisteraars aan het denken met STOP 30, de file-actieweek

Radio 1 zet de mobiele luisteraars aan het denken met STOP 30, de file-actieweek

Van maandag 13 tot 17 februari in alle Radio 1-programma's

Volg de file-actieweek op Radio 1 en stem voor de "frustrerendste" file van Vlaanderen en Brussel  op Radio1.be  

Vanaf  maandag 6 februari kunnen de Radio 1-luisteraars stemmen op de meest frustrerende file van Vlaanderen en Brussel op Radio1.be. File-ambassadeurs Stijn Meuris, Axl Peleman, Aster Nzeyimana, Luc Haekens, Imke Courteois en Hans Maertens pleiten voor "hun" file via online-video's. Stemmen kan tot 16 februari.  De "frustrerendste" file wordt bekend gemaakt op de finaledag 17 februari. De filerijders in de winnende file worden die dag getroost met een survival packet en een live-uitzending met Jan Hautekiet vanop  een parking in de buurt.  

Stop 30 file-actieweek

Met Stop 30 laat Radio 1 luisteraars op een ludieke en inspirerende nadenken over mobiliteit. De actieweek loopt van maandag 13  tot en met vrijdag 17 februari. De Radio1-programma's belichten het fileprobleem vanuit hun unieke invalshoek, gaande van nieuwe inzichten in het  filegedrag en -gewoonten in "De Ochtend", tot een debat met luisteraars in "Hautekiet" en onderbelichte filefeiten in "Nieuwe feiten". "Ayco" brengt on-the-road muziek en "De wereld vandaag" alternatieve beleidsopties. "Retro" duikt de geschiedenis in met een verkeersretrospectieve.

Daarnaast begeleiden de file-ambassadeurs elke dag een luisteraar uit hun streek in de file en gaat Ward Bogaert, alias "Fileward", op pad met chauffeurs die niet aan de file kunnen ontsnappen, zoals truckers. Sportcommentator Carl Berteele volgt de file live vanop de moto en brengt verslag uit.

Uiteraard kun je ook op Radio1.be terecht voor alle informatie rond de Stop 30. En kun je er testen welk soort filerijder je bent, carpoolselfies posten, op een interactieve kaart jouw filetraject bestuderen en leuke mobiliteitsprijzen winnen.  

 

 

 

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1, VRT
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1, VRT
Over Radio 1

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Yasmine Van der Borght
yasmine.vanderborght@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos