Radio 1 en het Brexit-referendum: in Studio London op donderdag 23 juni

Radio 1 en het Brexit-referendum: in Studio London op donderdag 23 juni

Op donderdag 23 juni richt Radio 1 de schijnwerpers helemaal op Groot-Brittannië, waar die dag het historische referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie plaatsvindt. Studio France wordt daarom voor een dag Studio London. Er wordt donderdag trouwens niet gevoetbald in Frankrijk, zodat alle aandacht naar Groot-Brittannië kan gaan.

Ayco Duyster, Lode Roels, Ruth Joos, David Naert en Xavier Taveirne loodsen de luisteraar van 13 uur tot middernacht door de dag die de geschiedenis van Europa kan veranderen.  Er is live verslaggeving vanuit Groot-Brittannië. Het referendum, de inzet en het resultaat worden bekeken vanuit economische, politieke en historische hoek.  Er zijn gesprekken met Belgen in Groot-Brittannië en Britten in België. Steven Rombout houdt de beurzen in de gaten, en Bart Staes en Gerolf Annemans gaan in debat over de Brexit.

’s Anderendaags, op vrijdag 24 juni, opent De ochtend al om vijf uur ’s morgens de deuren. De eerste reacties in binnen- en buitenland hoor je als eerste op Radio 1. Onder meer die van Karel De Gucht. Ook Hautekiet gaat dieper in op de uitslag van het Brexit-referendum. Later op vrijdag is Guy Verhofstadt te gast bij Radio 1.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1
Over Radio 1

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Yasmine Van der Borght
yasmine.vanderborght@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos