Skip to Content
Radio 1 viert twee weken lang Classics met online quiz, masterclass en Party Mix

Radio 1 viert twee weken lang Classics met online quiz, masterclass en Party Mix

Classics 1000: maandag 5 tot en met zaterdag 17 april op Radio 1

Donderdag 1 april 2021 – Maandag start officieel de paasvakantie. Traditioneel dé vaste afspraak voor de Classics 1000. Dat is twee weken lang alleen maar de beste classics op Radio 1. Elke dag tussen 9.00 en 17.00 uur loodsen Sien Wynants, Ronald VerhaegenAyco Duyster, Floris Daelemans, Ilse Liebens, Korneel De Clercq, Annelies Moons en Evert Venema de Radio 1-luisteraars door hun all time favourites. Met een niet te missen feestelijke start, een Classics 1000 online quiz, Classic Masterclass en als kers op de taart de top 100 op zaterdag 17 april. Ontdek hieronder alle plannen.


​Feestelijke start met Compact Disk Dummies

Geen Classics zonder een officieel startschot. Compact Disk Dummies a.k.a. de broers Coorevits geven op maandag 5 april om 9.00 uur een feestelijke aftrap van twee weken lang genieten. Dat doen ze met een mashup van een aantal grote Classics-hits, exclusief te horen en zien op Radio 1 en in de Radio 1-app.

Classics 1000 online quiz

Op vrijdag 16 april hosten Ilse Liebens en Dj Bobby Ewing om 20.00 uur de eerste editie van de Classics 1000 online quiz. Meer dan 750 luisteraars kunnen online meequizzen van hun luie zetel. Inschrijven kan vanaf maandag 5 april via de Radio 1-app. Ook zij die liever geen kans wagen, maar wel graag meekijken, kunnen de quiz op vrijdagavond volgen via de app.

Classics 1000 Masterclass

In Classics 1000 Masterclass gaat Ronald Verhaegen op zoek naar verhalen over nummers en artiesten. Samen met filmregisseur Marc Didden, fotografe Eva Vermandel, muziekliefhebber Leo Blokhuis en artistiek AB-directeur Kurt Overbergh. Van dinsdag tot en met donderdag, telkens van 19.00 tot 20.00 uur.

Classics Mix

Krijg je geen genoeg van de Classics? Dan is er de Classics Mix, met telkens één genre non-stop. Van maandag tot en met donderdag, van 20.00 tot 22.00 uur.

  • Maandag 5 april: soul (uitzonderlijk iets latere start om 20.30 uur)
  • Dinsdag 6 april: country
  • Woensdag 7 april: rock
  • Donderdag 8 april: singer-songwriters
  • Maandag 12 april: funk & disco
  • Dinsdag 13 april: alternative
  • Woensdag 14 april: luisterlied
  • Donderdag 15 april: new wave

Top 100

Luisteraars kunnen de top 20 nog rangschikken. Van vrijdag 16 april 9.00 uur tot zaterdag 17 april 16.00 uur kan iedereen nog massaal via de Radio 1-app stemmen

Op zaterdag 17 april om 9.00 uur is het tijd voor de beste 100 van de Classics 1000, met de ultieme ontknoping net voor 20.00 uur.

Mashups

De stemperiode voor de Classics 1000 is dan wel achter de rug. Kiezen voor je favoriete Classics aller tijden is niet evident. Wim De Creane of David Bowie? Niet gemakkelijk! Voor wie niet kon kiezen tussen twee Classic-nummers kwam Vincent Byloo afgelopen week met dé oplossing. Het recept? Twee nummers in de blender, met knallers van mashups als resultaat. Ontdek het de mix van wereldnummers als 'Tim' en 'Space Oddity' en nog andere iconische mashups hier.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 1, VRT

 

 

Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos