Skip to Content
Radio 1 roept luisteraars op om ideeën voor morgen in te sturen

Radio 1 roept luisteraars op om ideeën voor morgen in te sturen

Tweede editie van Bel10 van maandag 19 tot maandag 26 september

Na het succes van vorig jaar organiseert Radio1 een tweede editie van Bel10, deze keer van maandag 19 tot en met maandag 26 september 2016.

Het uitgangspunt blijft hetzelfde.

Wat is jouw idee voor morgen? Wat zou jij veranderen als je het één dag voor het zeggen had en hoe zou je dat doen?

Met die vraag gaat Radio 1 opnieuw op pad in heel Vlaanderen, om zo te weten te komen wat dé belangrijkste ideeën van de luisteraars voor de toekomst zijn. Duizenden ideeën die over alle maatschappelijke onderwerpen kunnen gaan. Dat idee kan eenvoudig zijn of net complex, helemaal uitgewerkt of gewoon een ruwe gedachte.

Ruth Joos lanceert deze oproep op 30 mei 2016: de hele dag, doorheen de programma’s van Radio 1. Maar  luisteraars kunnen al vanaf vandaag hun ideeën kwijt op de vernieuwde site van radio1.be.

Met die ideeën gaat Radio 1 aan de slag, samen met de luisteraars.

Luisteraars kunnen zich vanaf 30 mei ook kandidaat stellen voor de 'Groep van 10'. Net zoals vorig jaar is er per thema is zo’n groep van 10 enthousiaste, kritische en betrokken luisteraars die samen aan de slag gaan om hun ideeën meer vorm te geven. Ze krijgen daarvoor hulp van enkele experts en bekende Vlamingen tijdens een inspiratiedag op zaterdag 3 september.

Tijdens de uitzendingen van Bel10, vanaf maandag 19 september, brengt Radio 1 de leden van de diverse groepen van 10 in contact met beleidsmakers die hun ideeën kunnen verwezenlijken.

Dit alles resulteert in een “alternatieve regeringsverklaring”, die op maandag 26 september aan de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois wordt overhandigd. Dat is niet toevallig de dag waarop de minister-president zelf zijn Septemberverklaring voorleest in het Vlaams parlement.

Die dag verschijnt meteen ook het digitale boek van Bel10 met daarin alle ideeën van de luisteraars die aan bod zijn gekomen tijdens de radio-uitzendingen. Twee weken later overhandigt Radio 1 dit boek ook aan eerste minister Charles Michel, na zijn 'state of the union'.

Bel10 vindt dit jaar opnieuw plaats in het pop-up-Radio 1-Café op de Kunstberg in Brussel.

Maar dit jaar is er nog een extraatje.

In het weekend van 24 en 25 september zendt Radio 1 eveneens uit vanuit het Radio 1-Café op de Kunstberg. Dan vindt “Bel10 in de stad” plaats.  Met tal van evenementen, activiteiten wil Bel10 Brussel opnieuw op de kaart zetten. Luisteraars kunnen deelnemen aan wandelingen, fietstochten, … Allemaal in het teken van de thema’s van Bel10.

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1
Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos