Skip to Content
Embargo tot donderdag 5 mei om 13.00 u. : Radio 1 lanceert 2 exclusieve podcastreeksen

Embargo tot donderdag 5 mei om 13.00 u. : Radio 1 lanceert 2 exclusieve podcastreeksen

Iemand en Mastertrack alleen via podcast te beluisteren

Radio 1 trekt vanaf donderdag 5 mei voluit de kaart van de podcast: sterke audioverhalen die je kan beluisteren waar en wanneer je wil en die nog niet uitgezonden zijn op de radio. Tijdens de special ‘De beste podcast’ van 11 tot 13 uur gaat Sven Speybrouck morgen dieper in op het fenomeen van de podcast.

Wie zich (gratis) abonneert via Radio1.be, ontvangt voortaan elke week exclusieve Radio 1-audio op zijn of haar computer, telefoon of tablet. De eerste twee podcastreeksen van Radio 1 zijn Iemand (verhalen over opmerkelijke mensen) en Mastertrack (verhalen achter songs). Vanaf donderdag 5 mei exclusief te beluisteren via podcast.

Hieronder vindt u :

  • meer informatie over de twee podcast-reeksen
  • Een filmpje waarin radiomaker Ward Bogaert aan radiocoryfee Lutgart Simoens uitlegt hoe je een podcast beluistert
  • een introfilmpje over de podcastreeks Iemand
  • Een introfilmpje over de podcastreeks Mastertrack   

Iemand

De podcastreeks Iemand van Philip Heymans en Ward Bogaert gaat over mensen die iets ongelooflijks hebben meegemaakt. Iemand met een straf levensverhaal. Iemand die iets bijzonders heeft gerealiseerd of een sterke prestatie geleverd. In elk geval: iemand die zo erg kan boeien dat je zijn of haar verhaal moet gehoord hebben.

“They are going to die tonight, I thought. They are going to shoot them and now they are going to die. And this was the day before Christmas. So that night was the most terrible night in my life.”
(Stefan Thunberg in de eerste aflevering van ‘Iemand’)

Made in Sweden, de eerste aflevering van Iemand, vertelt het verhaal van de Zweed Stefan Thunberg.  Hij was een kroongetuige van de criminele activiteiten van de Militärligan, oftewel de ‘Militaire Bende’. Dat was een Zweedse versie van de Bende van Nijvel.  In het begin van de jaren ’90 werd Zweden geterroriseerd door de Militärligan. Het begon met de perfecte bankoverval. En dan twee perfecte bankovervallen tegelijk. En daarna… drie perfecte bankovervallen tegelijkertijd. Zweedse supercriminelen dus. Of toch niet? Stefan Thunberg was de broer van drie bendeleden en maakte het vanop de eerste rij mee. Zijn verhaal horen we in Made in Sweden.

Mastertrack

Floris Daelemans gaat in Mastertrack op zoek naar het verhaal achter bekende en interessante liedjes, en laat je binnenkijken in de muziek. In elke episode wordt er één liedje geanalyseerd en bewonderd in een goed gesprek met de makers, én geïllustreerd met enkele individuele studiotracks die samen vertellen wat de kern van het liedje is. Begon het met een pianomelodie of een vette gitaarriff? Was er eerst een tekst en dan pas een harmonie? Kwam het idee spontaan of werd er bikkelhard aan gewerkt? Ontdek elke week een nieuw verhaal in Mastertrack.

De eerste afleveringen van Iemand en Mastertrack kan je vanaf donderdag downloaden en beluisteren via www.radio1.be of rechtstreeks via een podcast-app. Daarnaast kan je ook de al uitgezonden afleveringen van Interne Keuken en Touché via podcast herbeluisteren.

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1
Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos