Skip to Content
Radio 1 en Boek.be gaan op zoek naar het beste boek van de afgelopen 80 jaar in de Prachtige 80.

Radio 1 en Boek.be gaan op zoek naar het beste boek van de afgelopen 80 jaar in de Prachtige 80.

Boekenbeurs viert 80ste editie.

 

Dit jaar viert de Boekenbeurs haar 80ste editie. Op 80 jaar tijd zijn heel wat prachtige boeken verschenen. Tijd om  na te gaan wat volgens lezers en luisteraars het beste boek is.

Daarvoor stelden 100 Vlaamse boekhandelaars een suggestielijst samen van 80 titels. Dat zijn boeken die ze altijd in de winkel willen hebben en ook graag aanbevelen bij de lezers. Niet enkel boeken voor  literaire veelvraten, maar ook voor occasionele lezers.

Uit die suggestielijst  kan je je top 3 kiezen en zo mee bepalen wie op nummer 1 zal staan in de Prachtige 80  op 11 november, de slotdag van de Boekenbeurs.

Als je vindt dat jouw favoriete werk ontbreekt, kan je dat zelf nog toevoegen aan de lijst. Stemmen kan vanaf zondag 30 oktober.

In Bar Du Matin  is  zondag Jeroen Brouwers te gast. Hij staat met twee boeken in de Prachtige 80. Daarmee is hij (samen met Stefan Brijs) de enige Nederlandstalige auteur met twee titels in de lijst. In Touché praat Friedl’ Lesage met auteur Jeroen Olyslaegers onder meer over zijn favoriete boeken.

Op donderdag 10 november maken we bekend welke boeken de top tien hebben gehaald.  Je kan dan opnieuw stemmen en helpt zo mee bepalen wie de winnaar wordt van de Prachtige 80.

Op vrijdag 11 november kiest Radio 1 voluit voor boeken en muziek over boeken. Van 9 tot 18 uur  maken we een marathonuitzending onder de noemer de Prachtige 80. Tussen 9 en 16 uur draaien Ronald Verhaegen en Annelies Moons muziek die verwijst naar boeken en auteurs. Van 16 tot 18 uur presenteert Friedl’ Lesage de finale van de Prachtige 80, live vanuit de spiegeltent op de Boekenbeurs. Even voor 18 uur  maakt Radio 1 bekend welk boek het “Prachtigste van de 80” is geworden.

Radio 1 wenst je veel luister - en leesplezier.

Belangrijk: de stempagina en de inschrijvingspagina (links hieronder) zijn toegankelijk vanaf zondag 30 oktober, 7 uur.

 

 

 

 

 

Contacteer ons
Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos