Skip to Content
Radio 1 maakt luisteraars geldwijs

Radio 1 maakt luisteraars geldwijs

De week van het geld - van maandag 14 tot zondag 20 maart

Radio 1, De Tijd en Wikifin willen met De week van het geld één van de laatste taboes echt bespreekbaar maken. Want al zijn we er veel mee bezig, toch praten we weinig en vaak met beperkte kennis over geld. Radio 1 gaat daarom volgende week voluit "voor het geld". Niet om rijker te worden, maar wel bewuster.

 

Wat staat er op de agenda van De week van het geld bij Radio 1?

De grote geldenquête

Samen met de portaalsite Wikifin en de krant De Tijd onderzocht Radio 1 hoe de Belg omgaat met geld.  De opmerkelijke resultaten worden bekendgemaakt op maandag 14 maart.

Doe de geldtest

Op www.radio1.be/geldtest kan elke geldgebruiker zijn of haar ‘geldgedrag’ testen. Hoe bewust ga jij om met geld? Neem je de touwtjes in handen of laat je je leiden door je bankier? Via enkele eenvoudige vragen, leer je je financieel profiel kennen.

Geld verandert alles

Op maandag 14 maart presenteren Jan Hautekiet en Ruth Roets Geld verandert alles. Van 8.00 u. tot 10.00 u. gaan ze samen met VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck dieper in op de resultaten van De grote geldenquête van Radio 1, De Tijd en Wikifin. Luisteraars kunnen hun geldvragen live stellen aan specialisten en erover debatteren.

Van dinsdag tot vrijdag bespreekt het programma Hautekiet ook nog  verschillende andere facetten van geld en hoe ermee om te gaan.

De week van het geld ook op andere VRT-netten

Uiteraard komt De week van het geld ook uitvoerig aan bod in de televisie- en radioprogramma’s van de nieuwsdienst en op deredactie.be. De Inspecteur van Radio 2 zoekt in De week van het geld uit vanaf welke leeftijd je best begint met zakgeld te geven en hoeveel zakgeld kinderen zoal krijgen. En ook de jonge kijkers van Ketnet leren in Karrewiet bewuster omgaan met geld.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1
Anne Stroobants Perscoördinator Radio 1
Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos