Skip to Content
Onder Embargo: Het zesde metaal voert de tweede editie van de Lage Landenlijst aan.

Onder Embargo: Het zesde metaal voert de tweede editie van de Lage Landenlijst aan.

Embargo tot zaterdag 16.09 : 18 uur

 

Het zesde metaal voert met 'Ploegsteert' de tweede editie van de Lage Landenlijst  op Radio 1 aan. Deze nieuwe nummer 1 stond vorig jaar nog op 45

Radiocoryfeeën Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske loodsten de luisteraars tussen 9 en 18 uur door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945.  De nummer 1 van vorig jaar, Pastorale, zakt een plaats. Nummer 3 ‘Ruimtevaarder’ van Kommil Foo is ook nieuw in de Top 10, vorig jaar op 29.

Dit is de top 10: 

1 Ploegsteert - Het Zesde Metaal

2 Pastorale - Ramses Shaffy en Liesbeth List

3 Ruimtevaarder - Kommil Foo

4 Mijn vlakke land - Jacques Brel

5 Kronenburg Park - Frank Boeijen

6 Twee meisjes - Raymond van het Groenewoud

7 Mia -Gorki

8 De zotte morgen - Zjef Vanuytsel

9 Iedereen is van de wereld - The Scene

10 Het dorp - Wim Sonneveld

 

De Lage Landenlijst is mooi verdeeld tussen Nederland (46 nummers) en Vlaanderen (54 nummers). Er staan 13 nieuwe nummers in de lijst. Boudewijn De Groot komt het vaakst voor  met zes noteringen, Raymond Van het Groenwoud en The Scene volgen met vier vermeldingen. De jaren '70 zijn het sterkst vertegenwoordigd met 27 nummers. Het oudste lied, "Aan de Amsterdamse grachten", stamt uit 1949.  Het meest recente nummer is "Naar de wuppe" van Het Zesde Metaal. "De steen" van Bram Vermeulen is de grootstet stijger. (Van 98 naar 20)  

Als kers op de taart komt er op maandag 18 september ook een Lage Landen Sessie in de Roma in Borgerhout. Die sessie is volledig uitverkocht. 

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Radio 1
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Radio 1
Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos