Skip to Content
Kris De Bruyne met 'Amsterdam' voor het eerst bovenaan De Lage Landenlijst

Kris De Bruyne met 'Amsterdam' voor het eerst bovenaan De Lage Landenlijst

Zaterdag 4 september 2021 – Zojuist werd bekendgemaakt wie de Radio 1 luisteraars verkozen tot meest favoriete Nederlandstalige nummer. 'Amsterdam' van Kris De Bruyne eindigt voor het eerst op de eerste plaats van De Lage Landenlijst. Op de tweede plaats staat de winnaar van de laatste drie jaar, Kommil Foo met 'Ruimtevaarder'. 'Ploegsteert' van Het Zesde Metaal vervolledigt het podium. Xavier Taveirne en Evert Venema loodsten de luisteraars vandaag tussen 9.00 en 18.00 uur door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers. De Lage LandenLijst vandaag was hét sluitstuk van een week lang de beste Nederlandstalige muziek op Radio 1.

Top 10

 1. Kris De Bruyne – Amsterdam (2)
 2. Kommil Foo – Ruimtevaarder (1)
 3. Het Zesde Metaal – Ploegsteert (4)
 4. Gorki – Mia (6)
 5. Yevgueni – Als ze lacht (14)
 6. Wim De Craene – Tim (5)
 7. Ramses Shaffy en Liesbeth List – Pastorale (3)
 8. Raymond van het Groenewoud – Twee meisjes (8)
 9. Boudewijn de Groot – Avond (7)
 10. The Scene – Blauw (13)

De volledige lijst kan je hier vinden: https://stem.radio1.be/lagelandenlijst/lijst.

Weetjes

Dit zijn de meest opvallende weetjes uit De Lage LandenLijst van 2021:

 • Er staan 22 nieuwe nummers in de lijst.
 • Boudewijn de Groot, Kris De Bruyne, Raymond van het Groenewoud en The Scene komen het vaakst voor met telkens 4 noteringen.
 • De hoogste nieuwkomer is 'De Roos' van Ann Christy (komt binnen op plaats 47).
 • Kris De Bruyne mag, naast de eerste plaats, zowel de sterkste stijger ('Lieve Jacoba', +57 plaatsen) als sterkste daler ('Waar ik voor leef', -39 plaatsen) op zijn naam schrijven.

Leve de Lage Landen

Van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september vierde Radio 1 een week lang Leve De Lage Landen. Elke werkdag bespraken Evert Venema en Xavier Taveirne een decennium met een gast die erg relevant was voor die periode. Met onder anderen Freek de Jonge, Giel Beelen en Typhoon. Maar er was meer: luisteraars konden elke dag genieten een Lage Landen-klassieker, gecoverd door jong talent. En in Leve De Lage Landen Laat nodigde Michael Robberechts van maandag tot en met woensdag elke avond een Nederlands/Vlaams artiestenduo uit. Ontdek hieronder de hoogtepunten van de afgelopen week.

Digitale stream

Wie maar niet genoeg kan krijgen van de Lage Landen kan altijd en overal genieten van de De Radio 1 Lage LandenLijst-stream, met doorlopend een mix van de betere Nederlandstalige muziek. Met de digitale stream kan iedereen de hele dag lang, 24/7, genieten van alleen maar artiesten uit Vlaanderen en Nederland, via de Radio 1-app en radio1.be

Story image
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 1, VRT

 

Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos