Skip to Content
In memoriam de Lux: Radio 1 neemt op 28 februari afscheid van Luc Janssen

In memoriam de Lux: Radio 1 neemt op 28 februari afscheid van Luc Janssen

Eind februari gaat radiomaker Luc Janssen met pensioen en dat kan Radio 1 niet zonder slag of stoot voorbij laten gaan. Het afscheid zal in stijl gebeuren met In memoriam de Lux, een speciale uitzending gepresenteerd door Ruth Joos en Ayco Duyster vanuit de AB Club op donderdag 28 februari van 19 tot 23u. Luc Janssen zal zelf niet ontbreken aan wat hij zijn eigen koffietafel noemt en zijn jarenlange fans kunnen het afscheid opluisteren door de muziek die ze dankzij Luc leerde kennen, aan te vragen.

Luc Janssen heeft er een lange en gevarieerde carrière op zitten. Hij begon eind jaren zeventig bij Omroep Brabant, waar hij het legendarische muziekprogramma Domino presenteerde. Hij was ook samensteller van het televisieprogramma Villa Tempo.

Eind jaren tachtig trok hij naar Nederland, waar hij voor de VPRO programma's maakte voor radiozender 3FM. In eigen land maakte hij bij Studio Brussel onder meer Krapuul de Lux, Select, Court Circuit, De Good Luc Show, Luftwaffe FM en Mish Mash. Voor Canvas presenteerde hij jarenlang het cultuurprogramma LUX, en hij was ook vaste presentator op Rock Werchter en Pukkelpop.

Sinds 2007 maakt hij op Radio 1 Helden, Closing Time en – tot vandaag – Retro.

Nu lonkt het pensioen. Vraag via Radio 1 jouw plaat aan, en luister naar 'In Memoriam De Lux' op donderdag 28 februari, van 19u tot 23u op Radio 1 - of volg de livestream.

Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos