Skip to Content
Het najaar van Radio 1: nieuw en vertrouwd

Het najaar van Radio 1: nieuw en vertrouwd

Op maandag 3 september schiet iedereen opnieuw in actie. Radio 1 start het najaar met een nieuwe voormiddag-programmering met opvallende nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de Radio 1-luisteraars ook rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden. Een overzicht.

 • De ochtend (van 6 tot 9u) Opstaan met de actualiteit doen we vanaf 3 september met Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck, die elkaar om de week zullen aflossen. Xavier presenteert De ochtend met Benedikte Coussement, Michaël kan rekenen op Sara Vandermosten. Op zaterdag is Thomas De Graeve gastheer van De ochtend, op zondag verwelkomt Steffy Merlevede de luisteraars.
 • Bij Debecker (van 9 tot 10u) Het inmiddels vaste uur waarop de Radio 1-community zich buigt over maatschappelijke thema’s, groot en klein, is vanaf dit najaar in de goede handen van Karolien Debecker. Zij neemt deze rol over van Jan Hautekiet en brengt van bij Generation M op MNM een neus voor relevante en pittige thema’s mee.
 • De wereld van Sofie (van 10 tot 12u) De Sofie in kwestie is uiteraard Sofie Lemaire, een van de meest nieuwsgierige dames die bij Radio 1 rondlopen. Samen met haar redactie zoekt ze naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.
 • Nieuwe feiten (van 12 tot 13u) Een vaste waarde bij Radio 1 die de eerste weken van het jaar toch iets anders klinkt. De vertrouwde gastheer Lieven Vandenhaute herstelt nog even van een knieblessure. In zijn plaats gaan Jan Hautekiet en Koen Fillet op zoek naar bijzondere nieuwsfeiten die je in andere programma’s niet hoort.
 • De wereld vandaag (van 16 tot 19u) De wereld vandaag wordt die van Ruth en Ruth. Ruth Joos zal afwisselend presenteren met Ruth Roets, bekend van De ochtend. Hun opzet blijft dezelfde, in de vooravond houden ze de vinger aan de pols van de actualiteit.
 • Retro (maandag tot donderdag, van 19 tot 20u) Op z'n onnavolgbare wijze combineert Luc Janssen de actualiteit en recente gebeurtenissen met een eigenzinnige muziekkeuze.
 • Muziek: Naast actualiteit maakt ook muziek onverminderd deel uit van het DNA van Radio 1. De volgende muziek verslindende presentatoren laten de Radio 1-luisteraars de meest uiteenlopende muziekgenres ontdekken in hun programma’s.
  • Ayco Duyster met Ayco van maandag- tot vrijdagnamiddag
  • Korneel De Clercq met Wonderland van maandag- tot donderdagavond
  • Michael Robberecht met Time out op vrijdagavond
  • Ilse Liebens de nieuwe stem bij Vox, op zaterdagvoormiddag
  • Wouter Mattelin, gastheer van Allez allez op zaterdagnamiddag
  • Lieve De Maeyer gastvrouw van Classics op zaterdag van 15 tot 18 uur.
 • Cultuur: Op vrijdag van 18 tot 20 uur blijft Culture Club de wekelijkse afspraak om samen met Annelies Moons te ontdekken wat er op cultureel vlak allemaal te beleven valt.
 • Touché (zondag, om 11u) Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.
 • Sporza Radio (vrijdag, zaterdag, zondag) Mis niets van de sportactualiteit tijdens Sporza Radio, met Gert Geens, Tom Vandenbulcke, David Naert en Christopohe Vandegoor.  

Vanaf dit najaar zendt Radio 1 uit vanuit een vernieuwde studio. Alle programma’s zullen via een verbeterde livestream te volgen zijn op Radio1.be

Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos