Skip to Content
#hautekiettrapthetaf: Jan Hautekiet en Karolien Debecker trappen het af in stijl

#hautekiettrapthetaf: Jan Hautekiet en Karolien Debecker trappen het af in stijl

Van 4 tot en met 8 juni bij Radio 1: vijf bijzondere uitzendingen, fietstochten en concerten

Met een ronde door Vlaanderen brengen Jan Hautekiet en Karolien Debecker eerbetoon aan de luisteraars die de voorbije jaren meewerkten aan Hautekiet. Dit doen ze van 4 tot 8 juni met extralange radio-uitzendingen op bijzondere locaties. Jan Hautekiet fietst bovendien elke dag met een peloton van enthousiaste luisteraars naar de volgende stad. Daar trakteert hij telkens om 17u op een concert door een onuitgegeven muzikale tandem. Klik op 'lees meer' om er alles over te weten te komen.

 

[aftrappen: trapte af, heeft afgetrapt.]

Hautekiet geeft de kick-off voor wat komt

Hautekiet fietst het land rond

Hautekiet vertrekt

 

Voorwaarts bij het afscheid

Het Radio 1-programma Hautekiet zet van 4 tot 8 juni zijn laatste rechte lijn in, want Jan Hautekiet gaat eind dit jaar met pensioen. Hij trapt het dus figuurlijk af.

Maar ook letterlijk. Want Jan trapt met de fiets heel Vlaanderen af, van stad naar stad.

En hij  trapt ook een nieuw begin af, het nieuwe dagelijkse programma van Karolien Debecker, vanaf september op Radio 1.

Jan en Karolien brengen met deze ronde door Vlaanderen samen een eerbetoon aan de luisteraars die de voorbije jaren meewerkten aan Hautekiet.

De hele week richten extralange radio-uitzendingen op bijzondere locaties de spots op projecten, ideeën, verhalen die onze samenleving inspireren om de grote uitdagingen van de toekomst aan te pakken.

We verbinden de 5 Vlaamse steden met de fiets. Een ecologisch peloton trekt een spoor van stad naar stad, via fietsinfrastructuur die de toon zet voor de toekomstige mobiliteit in Vlaanderen. Onderweg ontmoet Jan luisteraars die de afgelopen 6 jaar een bijzonder verhaal hadden.

Het peloton wordt bij aankomst in de volgende stad getrakteerd op een concert. In een tandemsessie nodigt een bekendere naam een jong talent uit om samen op feestelijke manier met muziek 6 jaar Hautekiet te vieren.

En tot slot dient dit project ook als een grote dank u wel voor alle Vlamingen die de afgelopen 6 jaar meegewerkt hebben aan Hautekiet, dat startte als een radioprogramma en vandaag een stevige community is geworden van betrokken burgers, experten, overheden.

 

1. RADIO ON TOUR

2. OP DE PEDALEN

3. TANDEMSESSIES

 

1. DE TOEKOMST VANDAAG: RADIO ON TOUR

De toekomst begint vandaag. In 5 extralange uitzendingen bieden Karolien en Jan dagelijks in een andere stad op een bijzondere plek een forum aan initiatieven die perspectief bieden in Vlaanderen.

Innovatie van vandaag voor de wereld van morgen, in een mix van gevestigde waarden met het jonge talent van vandaag.

In Hasselt bezoeken we PXL, een jonge dynamische hogeschool. PXL verwijst naar Professionals & Excellence. Ze willen jonge werkkrachten afleveren met een grote X-factor. Een school waar openheid, vertrouwen en initiatief centraal staan, en een plek die de nieuwste informatie- en communicatietechnologie gebruikt.

In Leuven gaan we naar Hal 5 in Kessel-Lo. Een plek die in het oog springt omwille van de tijdelijke herbestemming van de voormalige Centrale Werkplaatsen, waar stadsvernieuwing, gemeenschapsopbouw en duurzaam ondernemen hand in hand gaan.

In Antwerpen bezoeken we PAKT, een hotspot én hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. Op het dak van PAKT kunnen stadsbewoners tuinieren, daarvan genieten, en het experiment niet schuwen.

In Gent landen  we in de Stadshal, een grote, open luifelconstructie op het Emile Braunplein in het historische centrum van Gent. Een nieuwe ontmoetingsplek voor de Gentenaar. Er is plaats voor concerten, dansvoorstellingen en markten, inclusief Stadscafé en Stadsrestaurant.

In Kortrijk gaan  we naar Muziekcentrum Track, de plek waar Kortrijk zijn naam van Muziekstad waarmaakt, met het Conservatorium, de Schouwburg, de Stad, en Radio 2 als belangrijke partners.

2. DE ECOLOGISCHE KARAVAAN: OP DE PEDALEN

Na afloop van de uitzending fietst Jan ’s middags met  een groep enthousiaste luisteraars naar de volgende stad. Daar wordt het peloton rond 17u feestelijk verwelkomd door Karolien. Onderweg ontmoeten ze mensen die de afgelopen 6 jaar een bijzonder en/of inspirerend verhaal hebben gedeeld.

 

3. TANDEMSESSIE: MUZIEK IN DE STAD

Direct na aankomst van het peloton barst in de stad muziek los, met een tandem van een gevestigde waarde met jong talent. Dit is het volledige programma:

 

MAANDAG 4 JUNI

08.30-10.00 radioprogramma Hasselt PXL

10.00- 17.00 fietspendelen naar Leuven

17.00-18.30  tandemsessie Leuven (Grote Markt): Daan & Sennek

 

DINSDAG 5 JUNI

08.30-10.00 radioprogramma Leuven Hal 5

10.00- 17.00 fietspendelen naar Antwerpen

17.00-18.30  tandemsessie Antwerpen Grote Markt: Bart Peeters solo & Wally

 

WOENSDAG 6 JUNI

08.30-10.00 radioprogramma Antwerpen PAKT

10.00- 17.00 fietspendelen naar Gent

17.00-18.30  tandemsessie Gent Korenmarkt: Absynthe Minded & WWWater

 

DONDERDAG 7 JUNI

08.30-10.00 radioprogramma Gent Stadshal

10.00- 17.00 fietspendelen naar Kortrijk

17.00-18.30  tandemsessie Kortrijk Schouwburgplein: K’s Choice & JTOTHEC

 

VRIJDAG 8 JUNI 

08.30-10.00 radioprogramma Kortrijk TRACK

10.00- 17.00 fietspendelen naar Brussel

17.00-18.30  tandemsessie Brussel VRT-omroepcentrum:  Flip Kowlier & Zwangere Guy

 

INFORMATIE

Alle  informatie rond de radioshow, de route, de concerten:  www.radio1.be.  

 

Met medewerking van:

  • Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
  • De Vlaamse jeugdherbergen
  • Fietssnelwegen.be
  • Stad Hasselt
  • Stad Leuven
  • Stad Antwerpen
  • Stad Gent
  • Stad Kortrijk
Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos