Skip to Content
Hautekiet en De bende van Annemie sluiten het seizoen af met goed volk

Hautekiet en De bende van Annemie sluiten het seizoen af met goed volk

Op vrijdag 2 juni zendt Radio 1 de laatste Hautekiet en De Bende van Annemie uit vóór de zomerstop. Vanaf maandag 5 juni neemt Annelies Moons het van 9 tot 12 over met De zomer van 2017. 

Hautekiet sluit het vijfde seizoen af met een orgelpunt vol "radicale vernieuwers”.

Radicale vernieuwers is een initiatief van de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1 en De Standaard dat oplossingen scout voor complexe maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatsverandering, armoede, diversiteit, eenzaamheid of mobiliteit. De oplossingen zijn producten, diensten of methodes die bijdragen aan een betere wereld en een beter klimaat. Uit 322 inzendingen werden 10 finalisten gekozen die in aanmerking komen voor een juryprijs, een klimaatsprijs en een publieksprijs. Juryvoorzitter Wouter Deprez  komt bij Hautekiet vertellen wie volgens de jury de meest Radicale Vernieuwer is van 2017. De publieksprijs wordt uitgereikt door Minister van Innovatie Philippe Muyters en De Standaard-journaliste Ine Renson maakt de klimaatprijs bekend. Alle info over de finalisten van Radicale Vernieuwers via onderstaande links.

Jan Hautekiet: “Ik was bijzonder aangenaam verrast door de originaliteit en inventiviteit van de 332 indieners van projecten. Radicale Vernieuwers zijn sociaal innovatieve initiatieven die een verschil maken en met kleine of grotere ideeën of ingrepen inspiratie kunnen bieden voor anderen over hoe we onze samenleving nog aangenamer en rechtvaardiger kunnen maken. Het was een bijzonder genoegen medium te mogen zijn voor al die hoopgevende projecten.”

Wouter Deprez: “De meest uiteenlopende oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals burn-out, de vluchtelingenproblematiek en de energievraagstukken passeerden de revue.  Wat de tien finalisten gemeen hebben, is dat ze de kracht hebben om de blik van mensen te verruimen. Een probleem dat op het eerste gezicht heel ingewikkeld lijkt, daar blijken we toch allemaal ook iets aan te kunnen doen.”

Onder embargo tot vrijdag 2 juni 10 uur:

De jury zal vrijdag finalist De Landgenoten bekend maken als jurywinnaar. Finalist DuCoop wordt door Ine Renson van De Standaard gekroond als klimaatwinnaar. Minister van Innovatie Philippe Muyters maakt de publiekswinnaar bekend, daarvoor kan nog gestemd worden tot woensdagnacht via de website van Radio 1.  

 

De Bende van Annemie wordt voor één keer De bende van Annemies! 

De bende nodigt haar luisteraars uit in de lounge van het Kursaal in Oostende, voor een live-uitzending tussen 10 en 12 uur met gasten die allemaal wel iets met “een Annemie” te maken hebben.  

Annemie Peeters bijvoorbeeld, van  Havenbedrijf  Antwerpen en Els Olaerts, die  als Annemie de rol vertolkte van de vriendin van tv-commissaris Witse. Willy Sommers' dochter heet Annemie.  Annemie Dingemans is moeder van Rode Duivel Thomas Vermaelen en Annemie Leysen is de moeder van Adriaan Van den Hoof. Annemie Ramaekers is journaliste bij Het Belang van Limburg.  Oud-wielrenner Roland Liboton is getrouwd met een Annemie. 

School is Cool en Willy Sommers zorgen voor muziek.

In het publiek  zitten heel wat  Annemies.  Zij worden als VIP’s opgewacht en begeleid door een ceremoniemeester. De lounge is volzet, dus inschrijven is helaas niet meer mogelijk. 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Radio 1
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Radio 1
Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos