Skip to Content
Culture Club is terug: voortaan op Canvas én Radio 1

Culture Club is terug: voortaan op Canvas én Radio 1

voor fans van cultuur - op radio (vanaf 8 maart) en tv (vanaf 10 maart), online en op locatie (vanaf 4 maart)

Sofie Lemaire en Bent Van Looy tellen gretig af. Op 10 maart beginnen ze op Canvas aan hun tweede seizoen van Culture Club en gooien ze twaalf vrijdagen op rij hun deuren opnieuw wagenwijd open voor cultuur in de meest brede betekenis van het woord.

Maar er is nog meer goed nieuws voor de fans van cultuur. Culture Club is voortaan ook een radioprogramma, even fris en gevarieerd als op tv en gepresenteerd door Sofie Lemaire. Maar ook Bent Van Looy maakt elke week zijn opwachting. Op woensdagavond op Radio 1 vanaf 8 maart

Het digitale Culture Club Magazine loopt uiteraard gewoon door met elke week een extra portie cultuur.

En geregeld zijn er ook extra events onder de noemer Culture Club Pop Up, te beginnen met een concert van de indieband High Hi.

 

Culture Club op Radio 1: vanaf woensdag 8 maart om 19.00 u. 

Culture Club op Canvas: vanaf vrijdag 10 maart om 21.15 u. (ook op vrtnu.be)

Culture Club Magazine: wekelijks op vrijdag

Culture Club Pop Up: op geregelde tijdstippen, eerste afspraak op zaterdag 4 maart met High Hi

 

Culture Club op Canvas

Culture Club, dat is een wekelijkse afspraak met Sofie Lemaire en Bent Van Looy voor boeiende gesprekken, een kennismaking met intrigerende kunstwerken, pittige optredens en ontroerende performances.

Ik kijk er enorm naar uit,” zegt Sofie Lemaire. “Het eerste seizoen was spannend, leerrijk en inspirerend. Zoveel passie ontmoet. Zoveel schoonheid gezien en gehoord.  Ik zet met frisse goesting en ideeën het tweede seizoen in.” 

Het eerste seizoen bracht onder meer Jan Fabre de dag na zijn poging om het werelduurrecord van Eddy Merckx “niet te verbeteren”, Luc Tuymans en zijn passie voor James Ensor, Rinus Van den Velde over zijn nieuwe werk, de jonge helden van Bazart, de Britse sensatie Glass Animals, de fijngevoelige sopraan Lore Binon, de charmante ballerina Nina Tonoli, het Music for Life-diner van Kobe Desramaults, en nog zoveel meer. 

Vaste columnisten als Kurt Overbergh, Marc Didden, Wieteke Van Zeil en Marc Erkens werden snel een begrip.  Zij zullen ook in het tweede seizoen geregeld langskomen.

“Niet te highbrow, niet te lowbrow, en toch niet irritant. Straf.”  En, “jullie enthousiasme en nieuwsgierigheid doen ons prachtige dingen ontdekken”, waren enkele warme commentaren op de eerste reeks.  Sofie en Bent en hun ploeg zijn van plan om het in het nieuwe seizoen nog beter te doen.

Bent Van Looy: “Culture Club is mijn excuus par excellence om weer met de borst vooruit in de kunsten te duiken, allerlei moois te verslinden en ontroerd te worden.  Ik kijk reikhalzend uit naar de wekelijkse ontmoetingen met makers en fans, kenners en beeldenstormers aan onze grote blinkende tafel. Het is fijn om er weer te zijn.

Culture Club op Radio 1

Nieuw is dat Culture Club vanaf 8 maart ook een radioshow wordt.  Elke woensdag, tussen zeven en acht uur ’s avonds, presenteert Sofie Lemaire Culture Club op Radio 1. Ook Bent Van Looy komt elke week wel even langs.

“Wat we op de radio gaan doen, zal heel erg in de lijn liggen van het televisieprogramma en ons digitaal magazine,” aldus Sofie. “We bespreken de heetste hangijzers in de culturele actualiteit, praten met kunstenaars en artiesten over hun werkproces, gaan op reportage en ontleden enkele van de grootste kunstwerken en kunstenaars uit de geschiedenis. Elke week tippen Bent en ik ook onze culturele verrukkingen van het moment. In combinatie met onze eigen playlist hoop ik er een afwisselend en dynamisch uur radio van te maken. Culture Club op de radio biedt ons onder meer de geweldige kans om gasten die op vrijdag niet beschikbaar zijn voor ons live programma, toch een plaats te geven in Culture Club." 

Culture Club Pop Up

Culture Club blijft ook tijdens het tweede seizoen geregeld events organiseren onder de noemer Culture Club Pop Up.  De eerste is op zaterdag 4 maart. Dan stellen de ‘new kids in town’ van de eclectische indieband High Hi hun eerste album in avant-première voor in Culture Club Pop Up. Wie er bij wil zijn, kan zich vanaf vrijdag 24.2 in de namiddag aanmelden op Canvas.be

Culture Club online

Het digitale Culture Club Magazine bleef de afgelopen maanden trouw op post, met een wekelijkse nieuwe editie op vrijdag. Michaël Borremans over een werk van Johannes Vermeer, Marc Didden over de meesterwerken van Martin Scorsese, Mauro Pawlowski met zijn favoriete ‘au revoir’-songs, jazzdrummer Lander Gyselinck over zijn held Tony Williams, enz. : elk weekend krijgen cultuurliefhebbers online zeven verse verhalen, gelinkt aan de culturele actua, en vanaf maart aan de gasten en onderwerpen in de show en events.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos