Skip to Content
Belpop 100, op zoek naar de populairste Belgische popmuziek

Belpop 100, op zoek naar de populairste Belgische popmuziek

Zaterdag 16 december, tussen 9 en 18 uur met Evert en Ayco

Radio 1 gaat in december samen met de luisteraars op zoek naar de allerbeste Belgische pop-en rockmuziek. Met de Radio 1 Belpop Sessie (4 december), de Belpop 100 (16 december) en de radio-uitzendingen van Belpop Bonanza (laatste week december) wil Radio 1 de klemtoon leggen op de rijke Belgische muziekgeschiedenis.  In dat kader biedt Radio1.be ook alle bijdragen van muziekexpert Jan Delvaux uit de rubriek De dikke Delvaux aan, met boeiende en unieke petites histoires over de muziekcarrières van o.a. Frank Deboosere, Evi Hanssen en Hilde Van Mieghem, over Ukkel als het punkmekka en de verboden nummers van Daan en Raymond van het Groenewoud.

Zaterdag 16 december stellen Ayco Duyster en Evert Venema in het Radiohuis Leuven tussen 9 en 18 uur in de Belpop 100 de 100 populairste Belgische nummers voor. Je kan in het Radiohuis Leuven ook de Belgische producties uit je platencollectie laten schatten tussen 10 en 16 uur.

 

Op de top 10 van de Belpop 100 stemmen kan nog tot zaterdag, 17 uur.  

Dit is de top 10 in alfabetische volgorde.

Daydream, Wallace Collection

Lena, Twee Belgen

Mia, Gorki

Ne me quitte pas, Jacques Brel

Oh la la la, TC Matic

Ploegsteert, Het Zesde Metaal

Ruimtevaarder, Kommil Foo

Suds and soda, Deus

There will be no next time, The kids

Twee meisjes, Raymond van het Groenewoud

 

 

Contacteer ons
Over Radio 1

Radio 1 is dé actuaradio van de VRT. Radio 1 prikkelt en inspireert de mediagebruiker met nieuwe inzichten. De zender brengt algemeen nieuws en sport, en besteedt veel aandacht aan politiek, cultuur en wetenschap. Hij volgt belangrijke ontwikkelingen in de samenleving op de voet en initieert maatschappelijk debat. Radio 1 zet in op een sterk informatief audio-on-demand aanbod. Het is ook de meest diverse muziekzender van Vlaanderen, met klassieke en hedendaagse pop, veel Vlaamse en Nederlandstalige producties en een mix van andere muziekgenres. 

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos